Grade

Đề thi giữa HK1 Tiếng Anh 11 - Đề số 1

40 câu hỏi tiếng anh lớp 11, bám cấu trúc đề giữa học kì 1. Chấm ngay khi nộp trên thang điểm 10, xem được đáp án từng câu sau đó.

Tiếng AnhLớp 11Luyện tập40 câu60 phútQuản trị viên
Bắt đầu làm bàiTải đề PDFMiễn phí · chấm tự động ngay khi nộp
Chia sẻ

Toàn bộ câu hỏi của đề. Đáp án và lời giải hiện sau khi bạn làm bài.

  1. 1Một đáp án · B1

    Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

    Đáp án: <p>emergen<u>c</u>y</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Phát âm “c”

    Lời giải chi tiết:

    crime /kraɪm/

    addiction /əˈdɪk.ʃən/

    emergency /ɪˈmɜː.dʒən.si/

    cost /kɒst/

    Phần gạch chân của đáp án C phát âm là /s/, phần gạch chân của các đáp án còn lại phát âm là /k/.

    Đáp án: C

  2. 2Một đáp án · B1

    Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

    Đáp án: <p>sp<u>e</u>cial</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Phát âm “e”

    Lời giải chi tiết:

    expensive /ɪkˈspen.sɪv/

    special /ˈspeʃ.əl/

    women /ˈwɪm.ɪn/

    serious /ˈsɪə.ri.əs/

    Phần gạch chân của đáp án B phát âm là /e/, phần gạch chân của các đáp án còn lại phát âm là /ɪ/.

    Đáp án: B

  3. 3Một đáp án · B1

    Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

    Đáp án: <p>t<u>i</u>tle</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Phát âm “i”

    Lời giải chi tiết:

    include /ɪnˈkluːd/

    divide /dɪˈvaɪd/

    title /ˈtaɪ.təl/

    invent /ɪnˈvent/

    Phần gạch chân của đáp án B phát âm là /aɪ/, phần gạch chân của các đáp án còn lại phát âm là /ɪ/.

    Đáp án: C

  4. 4Một đáp án · B1

    Choose the word that has a stress pattern different from the others.

    Đáp án: <p>damage</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Trọng âm của động từ có hai âm tiết

    Lời giải chi tiết:

    invest /ɪnˈvest/

    design /dɪˈzaɪn/

    damage /ˈdæm.ɪdʒ/

    depend /dɪˈpend/

    Trọng âm của đáp án B rơi vào âm tiết thứ nhất, trọng âm của các đáp án còn lại rơi vào âm tiết thứ hai.

    Đáp án: C

  5. 5Một đáp án · B1

    Choose the word that has a stress pattern different from the others.

    Đáp án: <p>survival</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Trọng âm của từ có ba âm tiết

    Lời giải chi tiết:

    survival /səˈvaɪ.vəl/

    difficult /ˈdɪf.ɪ.kəlt/

    classical /ˈklæs.ɪ.kəl/

    business /ˈbɪz.nɪs/

    Trọng âm của đáp án A rơi vào âm tiết thứ hai, trọng âm của các đáp án còn lại rơi vào âm tiết thứ nhất.

    Đáp án: A

  6. 6Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    This carrot doesn’t _________ fresh.

    Đáp án: <p>taste</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    sound (v): nghe

    see (v): thấy

    touch (v): chạm vào cảm giác

    taste (v): có vị

    This carrot doesn’t taste fresh.

    Tạm dịch: Củ cà rốt này có vị không tươi.

    Đáp án: D

  7. 7Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Do you like the smell of durian? - I think it smells___________. I hate it.

    Đáp án: <p>very bad</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ loại

    Lời giải chi tiết:

    Sau một động từ chỉ giác quan "smell" (ngửi) cần tính từ.

    pretty good: khá tốt

    very bad: rất tệ

    so sweet: quá ngọt ngào

    Do you like the smell of durian? - I think it smells very bad. I hate it.

    Tạm dịch: Cậu có thích mùi sầu riêng không? Mình nghĩ mùi của nó rất tệ. Mình ghét nó.

    Đáp án: C

  8. 8Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Jack: Hey, look at this funny photo of my cousin. – Amy: __________

    Đáp án: <p>His clothes are a bit silly!</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Kỹ năng giao tiếp

    Lời giải chi tiết:

    Jack: Này nhìn vào tấm hình buồn cười của cháu mình nè. – Amy: _____.

    A. Quần áo của nó trông có chút buồn cười!

    B. Quần áo của cậu trông thật hợp mốt.

    C. Cậu nghĩ quần áo của mình có sành điệu không?

    D. Mình không nghĩ là cháu cậu giỏi chụp ảnh đâu.

    Jack: Hey, look at this funny photo of my cousin. – Amy: His clothes are a bit silly!

    (Jack: Này nhìn vào tấm hình buồn cười của cháu mình nè. – Amy: Quần áo của nó trông có chút buồn cười!)

    Đáp án: A

  9. 9Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    You look familiar, but I can’t remember your name. We met in math class last semester, ________?

    Đáp án: <p>didn’t we</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Câu hỏi đuôi

    Lời giải chi tiết:

    Đại từ thay thế cho chủ ngữ we là we, động từ chính ở dạng quá khứ đơn nên ta sẽ chia trợ động từ ở câu hỏi đuôi là didn’t.

    You look familiar, but I can’t remember your name. We met in math class last semester, didn’t we?

    Tạm dịch: Trông cậu quen lắm, nhưng mình không thể nhớ được tên cậu. Chúng ta học chung lớp toán vào kì trước đúng không?

    Đáp án: C

  10. 10Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Communication issues can cause a child to have unexpected ________.

    Đáp án: <p>behavior</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    instruction (n): chỉ dẫn

    behavior (n): hành vi

    excitement (n): sự phấn khích

    interaction (n): sự tương tác

    Communication issues can cause a child to have unexpected behavior.

    Tạm dịch: Những vấn đề về giao tiếp có thể khiến trẻ có các hành vi bất thường.

    Đáp án: B

  11. 11Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Anna: How has your town changed for the last ten years? – Kate: __________

    Đáp án: <p>Well. The infrastructure is much better now.</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Kĩ năng giao tiếp

    Lời giải chi tiết:

    A. Chà. Cơ sở vật chất đã tốt hơn nhiều rồi.

    B. Chắc chắn rồi. Nó đã thay đổi trong 10 năm.

    C. Không. Nó cũng chẳng thay đổi gì mấy.

    D. Đúng rồi. Bây giờ bạn có thể thấy rất nhiều thứ mới.

    Anna: How has your town changed for the last ten years? – Kate: Well. The infrastructure is much better now.

    (Anna: Thị trấn của bạn đã thay đổi thế nào trong 10 năm qua? – Kate: Chà. Cơ sở vật chất đã tốt hơn nhiều rồi.)

    Đáp án: A

  12. 12Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Many young people don’t like working in __________ areas where they have to work on farms and fields all year round.

    Đáp án: <p>rural</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    urban (n): đô thị

    rural (adj): xa xôi hẻo lánh

    central (adj): thuộc trung tâm

    highland (n): cao nguyên

    Many young people don’t like working in rural areas where they have to work on farms and fields all year round.

    Tạm dịch: Nhiều người trẻ không thích làm việc ở những vùng quê hẻo lánh nơi mà họ phải làm việc ở các trang trại và trên những cánh đồng quanh năm.

    Đáp án: B

  13. 13Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    The __________ rate of this city is getting higher, so the inhabitants feel worried.

    Đáp án: <p>crime</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Cụm từ cố định

    Lời giải chi tiết:

    crime rate: tỉ lệ tội phạm

    The crime rate of this city is getting higher, so the inhabitants feel worried.

    Tạm dịch: Tỉ lệ tội phạm của thành phố này đang ngày càng tăng cao, nên những người dân cảm thấy lo lắng.

    Đáp án: C

  14. 14Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Policymakers and researchers need to better understand __________ biomass production affects food production.

    Đáp án: <p>how</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ để hỏi

    Lời giải chi tiết:

    how: như thế nào

    what: cái gì

    who: ai

    when: khi nào

    Policymakers’ researchers need to better understand how biomass production affects food production.

    Tạm dịch: Các nhà hoạt định chính sách và các nhà nghiên cứu cần phải hiểu hơn về việc sản xuất sinh khối ảnh hưởng đến sản xuất lương thực như thế nào.

    Đáp án: A

  15. 15Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    Agriculture activities __________ 18% of the Asia’s total greenhouse-gas emissions in 2015.

    Đáp án: <p>caused</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    get (v): có được, lấy được

    take (v): cầm, nắm lấy

    cause (v): gây ra

    make (v): làm

    Agriculture activities cause 18% of the Asia’s total greenhouse-gas emissions in 2015.

    Tạm dịch: Các hoạt động nông nghiệp chiếm 18% tổng lượng khí thải nhà kính của châu Á năm 2015.

    Đáp án: C

  16. 16Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    My degree will help me get a good job _________ a high salary.

    Đáp án: <p>with</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Giới từ

    Lời giải chi tiết:

    of: của

    at: ở

    with: với

    for: cho ai, cái gì

    My degree will help me get a good job with a high salary.

    Tạm dịch; Tấm bằng của tôi sẽ giúp tôi có được một công việc tốt với một mức lương cao.

    Đáp án: C

  17. 17Một đáp án · B1

    Choose the best option to complete each of the following sentences.

    A website will be ________ to advertise this year’s SEA Games.

    Đáp án: <p>set up</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Cụm động từ

    Lời giải chi tiết:

    set up: thiết lập

    found (v): thành lập

    form (v): hình thành

    start up: khởi nghiệp

    A website will be set up to advertise this year’s SEA Games.

    Tạm dịch: Một trang web sẽ được lập để quảng cáo SEA Game năm nay.

    Đáp án: A

  18. 18Điền vào chỗ trống · B1
    Write the correct form of the given words.
    18. Vietnam
    became ASEAN’s seventh member in 1995. (OFFICE)
  19. 19Điền vào chỗ trống · B1
    Write the correct form of the given words.
    19.
    happens when trees are cut down to make room for farming. (FOREST)
  20. 20Điền vào chỗ trống · B1
    Write the correct form of the given words.
    20. Before purchasing a house, people should consider the
    of its neighborhood. (SECURE)
  21. 21Một đáp án · B1

    Choose the options that best complete the passage.

    YOUTH UNEMPLOYMENT IN BIG CITIES

    Unemployment is always a serious issue in any (1) ________ especially when the rate of socio-economic development is speeding up. What are the major reasons for unemployment among young people? This problem is caused by a number of factors.

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging (2) ________ issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the (3) ________ rate of a city.

    Furthermore, the economic growth of large cities is linked to a higher rate of youth unemployment. This is because there are lots of job opportunities in the (4) ________ so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs. However, because of the recent economic problems, lots of companies have gone out of business. Consequently, more and more people have lost their jobs. To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in (5) ________ areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

    Đáp án: <p>nation</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    infrastructure (n): cơ sở vật chất

    nation (n): quốc gia

    culture (n): văn hóa

    skyscraper (n): tòa nhà chọc trời

    Unemployment is always a serious issue in any nation especially when the rate of socio-economic

    development is speeding up.

    Tạm dịch: Thất nghiệp luôn là vấn đề nghiêm trọng ở bất kỳ quốc gia nào đặc biệt khi tốc độ tăng trưởng kinh tế - xã hội sự phát triển đang tăng lên.

    Đáp án: B

  22. 22Một đáp án · B1

    Choose the options that best complete the passage.

    YOUTH UNEMPLOYMENT IN BIG CITIES

    Unemployment is always a serious issue in any (1) ________ especially when the rate of socio-economic development is speeding up. What are the major reasons for unemployment among young people? This problem is caused by a number of factors.

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging (2) ________ issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the (3) ________ rate of a city.

    Furthermore, the economic growth of large cities is linked to a higher rate of youth unemployment. This is because there are lots of job opportunities in the (4) ________ so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs. However, because of the recent economic problems, lots of companies have gone out of business. Consequently, more and more people have lost their jobs. To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in (5) ________ areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

    Đáp án: <p>social</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ loại

    Lời giải chi tiết:

    social issue: vấn đề xã hội

    society (n): xã hội

    sociable (adj): hòa đồng

    socialize (v): xã hội hóa

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging social issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the unemployment rate of a city.

    Tạm dịch: Mặc dù thất nghiệp từ lâu đã là vấn đề nhưng nó đã trở thành một vấn đề thách thức xã hội hơn trong những thập kỷ gần đây do làn sóng di cư ồ ạt của người dân từ nông thôn ra thành thị, làm tăng tỷ lệ thất nghiệp ở thành phố.

    Đáp án: D

  23. 23Một đáp án · B1

    Choose the options that best complete the passage.

    YOUTH UNEMPLOYMENT IN BIG CITIES

    Unemployment is always a serious issue in any (1) ________ especially when the rate of socio-economic development is speeding up. What are the major reasons for unemployment among young people? This problem is caused by a number of factors.

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging (2) ________ issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the (3) ________ rate of a city.

    Furthermore, the economic growth of large cities is linked to a higher rate of youth unemployment. This is because there are lots of job opportunities in the (4) ________ so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs. However, because of the recent economic problems, lots of companies have gone out of business. Consequently, more and more people have lost their jobs. To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in (5) ________ areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

    Đáp án: <p>unemployment</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    population (n): dân số

    safety (n): sự an toàn

    unemployment (n): sự thất nghiệp

    security (n): sự bảo vệ

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging social issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban

    areas, which increases the unemployment rate of a city.

    Tạm dịch: Mặc dù thất nghiệp từ lâu đã là vấn đề nhưng nó đã trở thành một vấn đề thách thức xã hội hơn trong những thập kỷ gần đây do làn sóng di cư ồ ạt của người dân từ nông thôn ra thành thị, làm tăng tỷ lệ thất nghiệp ở thành phố.

    Đáp án: C

  24. 24Một đáp án · B1

    Choose the options that best complete the passage.

    YOUTH UNEMPLOYMENT IN BIG CITIES

    Unemployment is always a serious issue in any (1) ________ especially when the rate of socio-economic development is speeding up. What are the major reasons for unemployment among young people? This problem is caused by a number of factors.

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging (2) ________ issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the (3) ________ rate of a city.

    Furthermore, the economic growth of large cities is linked to a higher rate of youth unemployment. This is because there are lots of job opportunities in the (4) ________ so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs. However, because of the recent economic problems, lots of companies have gone out of business. Consequently, more and more people have lost their jobs. To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in (5) ________ areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

    Đáp án: <p>job market</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    factory (n): công ty

    job market (n): thị trường việc làm

    business (n): công việc kinh doanh

    world (n): thế giới

    This is because there are lots of job opportunities in the job market so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs.

    Tạm dịch: Đây là bởi vì có nhiều cơ hội việc làm ở trong thị trường việc là nên các thành phố lớn thu hút một lượng lớn người trẻ tìm kiếm việc làm.

    Đáp án: B

  25. 25Một đáp án · B1

    Choose the options that best complete the passage.

    YOUTH UNEMPLOYMENT IN BIG CITIES

    Unemployment is always a serious issue in any (1) ________ especially when the rate of socio-economic development is speeding up. What are the major reasons for unemployment among young people? This problem is caused by a number of factors.

    Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging (2) ________ issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the (3) ________ rate of a city.

    Furthermore, the economic growth of large cities is linked to a higher rate of youth unemployment. This is because there are lots of job opportunities in the (4) ________ so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs. However, because of the recent economic problems, lots of companies have gone out of business. Consequently, more and more people have lost their jobs. To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in (5) ________ areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

    Đáp án: <p>rural</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Từ vựng

    Lời giải chi tiết:

    urban (adj): thuộc về đô thị

    secure (adj): an toàn

    modern (adj): hiện đại

    rural (adj): xa xôi hẻo lánh

    To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in rural areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

    Tạm dịch: Tóm lại, do sự phát triển của các thành phố lớn ảnh hưởng đến chất lượng cuộc sống và cơ hội việc làm của người trẻ, chính phủ nên hỗ trợ những người trẻ ở những vùng nông thôn để ngăn sự di cư lên thành phố bằng cách áp dụng những chính sách hiệu quả.

    Đáp án: D

  26. 26Một đáp án · B1

    Read the passage and decide whether the statements are True, False or Doesn’t say.

    THE GENERATION GAP IN MY FAMILY

    The members of my family have a wide range of opinions. My father and my brother Jack are two members of my family who are totally different.

    My brother is artistic and creative while my father focuses on facts and technical details. One of the more humorous differences between them is their taste in music. My father loves listening to classical music, but my brother prefers EDM. Also, my brother bought many CDs to support his favorite band, and this made my father disappointed. My father told my mother that Jack shouldn't have spent a lot of money on those useless things.

    Another difference is that my brother is studying Visual Arts at university, but my dad was really angry when he found out about that. He said Jack should have studied business or marketing. My father said that learning arts couldn't help my brother to earn money. They didn't talk to each other for two years after my brother started his university studies. However, we are a loving family now. My father has become more understanding, and he regretted not being a good father. He said that he should have listened and encouraged Jack to do what he liked. My brother also said sorry. He said that he should have respected our father's opinions. It is amazing because my father and my brother are best friends now.

    Next week, we are going to Hawaii for our summer vacation, and I am really excited. We planned to take the trip in 2019, but it was canceled because my father and Jack did not talk to each other. However, everything is alright now, and I hope when something wrong happens in the future, our family can respect and listen to each other to find good solutions.

    26. The writer's brother has great imagination.

    Đáp án: <p>True</p>

    Phương pháp giải:

    Kiến thức: Đọc hiểu

    Lời giải chi tiết:

    26. The writer's brother has great imagination.

    (Anh trai của tác giả có trí tưởng tượng tốt.)

    Thông tin: My brother is artistic and creative while my father focuses on facts and technical details.

    Tạm dịch: Anh trai tôi là người có tính nghệ thuật và sáng tạo trong khi bố tôi tập trung vào các sự kiện và chi tiết kỹ thuật.

    Đáp án: T

  27. 27Một đáp án · B1

    Read the passage and decide whether the statements are True, False or Doesn’t say.

    THE GENERATION GAP IN MY FAMILY

    The members of my family have a wide range of opinions. My father and my brother Jack are two members of my family who are totally different.

    My brother is artistic and creative while my father focuses on facts and technical details. One of the more humorous differences between them is their taste in music. My father loves listening to classical music, but my brother prefers EDM. Also, my brother bought many CDs to support his favorite band, and this made my father disappointed. My father told my mother that Jack shouldn't have spent a lot of money on those useless things.

    Another difference is that my brother is studying Visual Arts at university, but my dad was really angry when he found out about that. He said Jack should have studied business or marketing. My father said that learning arts couldn't help my brother to earn money. They didn't talk to each other for two years after my brother started his university studies. However, we are a loving family now. My father has become more understanding, and he regretted not being a good father. He said that he should have listened and encouraged Jack to do what he liked. My brother also said sorry. He said that he should have respected our father's opinions. It is amazing because my father and my brother are best friends now.

    Next week, we are going to Hawaii for our summer vacation, and I am really excited. We planned to take the trip in 2019, but it was canceled because my father and Jack did not talk to each other. However, everything is alright now, and I hope when something wrong happens in the future, our family can respect and listen to each other to find good solutions.

    27. The writer's father thought that buying CDs was a waste of money.

    Đáp án: <p>True</p>

    Lời giải chi tiết:

    27. The writer's father thought that buying CDs was a waste of money.

    (Bố của tác giả nghĩ rằng mua CD rất tốn tiền.)

    Thông tin: Also, my brother bought many CDs to support his favorite band, and this made my father disappointed. My father told my mother that Jack shouldn't have spent a lot of money on those useless things.

    Tạm dịch: Ngoài ra, anh trai tôi còn mua rất nhiều đĩa CD để ủng hộ ban nhạc anh ấy yêu thích, điều này khiến bố tôi thất vọng. Bố tôi nói với mẹ rằng Jack không nên tiêu nhiều tiền vào những thứ vô bổ đó.

    Đáp án: T

  28. 28Một đáp án · B1

    Read the passage and decide whether the statements are True, False or Doesn’t say.

    THE GENERATION GAP IN MY FAMILY

    The members of my family have a wide range of opinions. My father and my brother Jack are two members of my family who are totally different.

    My brother is artistic and creative while my father focuses on facts and technical details. One of the more humorous differences between them is their taste in music. My father loves listening to classical music, but my brother prefers EDM. Also, my brother bought many CDs to support his favorite band, and this made my father disappointed. My father told my mother that Jack shouldn't have spent a lot of money on those useless things.

    Another difference is that my brother is studying Visual Arts at university, but my dad was really angry when he found out about that. He said Jack should have studied business or marketing. My father said that learning arts couldn't help my brother to earn money. They didn't talk to each other for two years after my brother started his university studies. However, we are a loving family now. My father has become more understanding, and he regretted not being a good father. He said that he should have listened and encouraged Jack to do what he liked. My brother also said sorry. He said that he should have respected our father's opinions. It is amazing because my father and my brother are best friends now.

    Next week, we are going to Hawaii for our summer vacation, and I am really excited. We planned to take the trip in 2019, but it was canceled because my father and Jack did not talk to each other. However, everything is alright now, and I hope when something wrong happens in the future, our family can respect and listen to each other to find good solutions.

    28. The writer's brother studied what his father wanted.

    Đáp án: <p>False</p>

    Lời giải chi tiết:

    28. The writer's brother studied what his father wanted.

    (Anh trai của tác giả đã học ngành mà bố anh ấy muốn.)

    Thông tin: Another difference is that my brother is studying Visual Arts at university, but my dad was really angry when he found out about that. He said Jack should have studied business or marketing.

    Tạm dịch: Một điểm khác biệt nữa là anh trai tôi đang học Nghệ thuật thị giác ở trường đại học, nhưng bố tôi thực sự rất tức giận khi biết chuyện đó. Ông ấy nói lẽ ra Jack nên học kinh doanh hoặc ma-két-tinh.

    Đáp án: F

  29. 29Một đáp án · B1

    Read the passage and decide whether the statements are True, False or Doesn’t say.

    THE GENERATION GAP IN MY FAMILY

    The members of my family have a wide range of opinions. My father and my brother Jack are two members of my family who are totally different.

    My brother is artistic and creative while my father focuses on facts and technical details. One of the more humorous differences between them is their taste in music. My father loves listening to classical music, but my brother prefers EDM. Also, my brother bought many CDs to support his favorite band, and this made my father disappointed. My father told my mother that Jack shouldn't have spent a lot of money on those useless things.

    Another difference is that my brother is studying Visual Arts at university, but my dad was really angry when he found out about that. He said Jack should have studied business or marketing. My father said that learning arts couldn't help my brother to earn money. They didn't talk to each other for two years after my brother started his university studies. However, we are a loving family now. My father has become more understanding, and he regretted not being a good father. He said that he should have listened and encouraged Jack to do what he liked. My brother also said sorry. He said that he should have respected our father's opinions. It is amazing because my father and my brother are best friends now.

    Next week, we are going to Hawaii for our summer vacation, and I am really excited. We planned to take the trip in 2019, but it was canceled because my father and Jack did not talk to each other. However, everything is alright now, and I hope when something wrong happens in the future, our family can respect and listen to each other to find good solutions.

    29. The writer's brother and father still ignore each other.

    Đáp án: <p>False</p>

    Lời giải chi tiết:

    29. The writer's brother and father still ignore each other.

    (Anh trai và bố của tác giả vẫn phớt lờ nhau.)

    Thông tin: They didn't talk to each other for two years after my brother started his university studies. However, we are a loving family now. My father has become more understanding, and he regretted not being a good father.

    Tạm dịch: Họ không nói chuyện với nhau trong hai năm sau khi anh trai tôi bắt đầu học đại học. Tuy nhiên, bây giờ chúng tôi là một gia đình yêu thương nhau. Bố tôi đã thấu hiểu hơn và ông ấy hối hận vì đã không làm một người cha tốt.

    Đáp án: F

  30. 30Một đáp án · B1

    Read the passage and decide whether the statements are True, False or Doesn’t say.

    THE GENERATION GAP IN MY FAMILY

    The members of my family have a wide range of opinions. My father and my brother Jack are two members of my family who are totally different.

    My brother is artistic and creative while my father focuses on facts and technical details. One of the more humorous differences between them is their taste in music. My father loves listening to classical music, but my brother prefers EDM. Also, my brother bought many CDs to support his favorite band, and this made my father disappointed. My father told my mother that Jack shouldn't have spent a lot of money on those useless things.

    Another difference is that my brother is studying Visual Arts at university, but my dad was really angry when he found out about that. He said Jack should have studied business or marketing. My father said that learning arts couldn't help my brother to earn money. They didn't talk to each other for two years after my brother started his university studies. However, we are a loving family now. My father has become more understanding, and he regretted not being a good father. He said that he should have listened and encouraged Jack to do what he liked. My brother also said sorry. He said that he should have respected our father's opinions. It is amazing because my father and my brother are best friends now.

    Next week, we are going to Hawaii for our summer vacation, and I am really excited. We planned to take the trip in 2019, but it was canceled because my father and Jack did not talk to each other. However, everything is alright now, and I hope when something wrong happens in the future, our family can respect and listen to each other to find good solutions.

    30. The writer's family will enjoy the wonderful summer vacation in Hawaii.

    Đáp án: <p>Dosen't say</p>

    Lời giải chi tiết:

    30. The writer's family will enjoy the wonderful summer vacation in Hawaii.

    (Gia đình của tác giả sẽ tận hưởng kì nghỉ hè ở Hawaii.)

    Thông tin: Next week, we are going to Hawaii for our summer vacation, and I am really excited.

    Tạm dịch: Tuần tới chúng tôi sẽ đi Hawaii nghỉ hè và tôi thực sự rất hào hứng.

    Đáp án: DS

  31. 31Điền vào chỗ trống · B1
    Write the sentences using the given words in brackets.
    31. Eton didn't follow the curfew last night. (IGNORE)
  32. 32Điền vào chỗ trống · B1
    Write the sentences using the given words in brackets.
    32. There's lots of seed oil and harmful fat in deep-fried foods. (RICH)
  33. 33Điền vào chỗ trống · B1
    Write the sentences using the given words in brackets.
    33. Full cream milk is good for teenagers, but they generally avoid it. (SHOULDN'T)
  34. 34Điền vào chỗ trống · B1
    Write the sentences using the given words in brackets.
    34. Too many bad carbs from sweetened snacks could cause early death. (RISK)
  35. 35Điền vào chỗ trống · B1
    Write the sentences using the given words in brackets.
    35. Rebecca learned the survival skills at the summer camp, but she didn't remember. (REMEMBERED)
  36. 36Điền vào chỗ trống · B1
    Listen to an interview with a Vietnamese student who has won a scholarship and is studying in Singapore. Give short answers to the following questions with NO MORE THAN THREE WORDS.
    36. What does Mai think about her studies in Singapore?
  37. 37Điền vào chỗ trống · B1
    Listen to an interview with a Vietnamese student who has won a scholarship and is studying in Singapore. Give short answers to the following questions with NO MORE THAN THREE WORDS.
    37. How are the university facilities in Singapore?
  38. 38Điền vào chỗ trống · B1
    Listen to an interview with a Vietnamese student who has won a scholarship and is studying in Singapore. Give short answers to the following questions with NO MORE THAN THREE WORDS.
    38. In the post-education programs, what do students in Singapore learn?
  39. 39Điền vào chỗ trống · B1
    Listen to an interview with a Vietnamese student who has won a scholarship and is studying in Singapore. Give short answers to the following questions with NO MORE THAN THREE WORDS.
    39. What problem does Mai find the most challenging when living in Singapore?
  40. 40Điền vào chỗ trống · B1
    Listen to an interview with a Vietnamese student who has won a scholarship and is studying in Singapore. Give short answers to the following questions with NO MORE THAN THREE WORDS.
    40. What does Mai think she'll be well-prepared for?
Tất cả đề thi & luyện tập